Persoonlijk leiderschap in organisaties

Persoonlijk leiderschap is nu meer dan ooit belangrijk in organisaties. Er komt zoveel op je af dat het noodzakelijk is om jezelf goed te leren aansturen.

Je kunt een groep niet coachen als de individuele medewerkers zichzelf niet kunnen coachen. Daarom is persoonlijk leiderschap binnen de organisatie van levensbelang voor groei. Binnen de organisatie moet iedere leidinggevende of medewerker allereerst leidinggeven aan zichzelf. Je kunt geen verantwoordelijkheden voor taken nemen als je persoonlijk leiderschap aan alle kanten te wensen overlaat.

Wanneer je jezelf niet kunt leiden, kun je geen projecten leiden, laat staan dat je anderen kunt leiden richting het gewenste doel. Een ideale organisatie bestaat uit mensen die persoonlijk leiderschap toepassen in hun werk.

Het belang van persoonlijk leiderschap

Leiding geven aan jezelf is één van de belangrijkste aspecten voor een gelukkig leven. Je zult je talenten, kennis en kunde optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten wanneer je leiding neemt over je leven. Hoofd en hart in balans.Persoonlijk leiderschap is de basis van een krachtige balans. Hans Krol: ‘Wanneer je de balans hebt gevonden tussen hoofd en hart, wanneer je jezelf kent, dan vind je rust.’

Jij bent de enige die wat kan veranderen aan jouw leven. Anderen kunnen dit niet voor je doen. Keuzes maken in je handelen, keuzes maken in wat je wilt, keuzes maken in prioriteiten stellen en kiezen waarop je gaat focussen. Persoonlijk leiderschap is ontzettend belangrijk voor iedereen die wil ontwikkelen.

Workshop Persoonlijk Leiderschap

Tijdens de training persoonlijk leiderschap ontdekken de deelnemers wat ervoor nodig is om zichzelf beter aan te kunnen sturen. Professionals worden zich ervan bewust dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun denken en handelen en dat het belangrijk is om hart en hoof op één lijn te hebben. Aan het einde van de training hebben de deelnemers concrete handvatten om zichzelf beter aan te sturen.

Direct informatie aanvragen!