Effectief leiderschap is de sleutel tot succesvolle organisaties

Wat is effectief leiderschap? Hoe zorg je ervoor dat je als bestuur, als teamleider of als manager de medewerkers meekrijgt in de gewenste richting? Hoe krijg je het voor elkaar dat iedereen binnen de organisatie enthousiast wordt en blijft? Vragen waar menig leider mee worstelt. Vragen waar diverse antwoorden op mogelijk zijn.

Medewerkers volgen de mindset en het gedrag van hun leidinggevenden. Bewust of onbewust ben je een rolmodel voor de medewerkers die je aanstuurt. Wat de leiders van een organisatie denken, zeggen en doen is van groot belang voor de hele organisatie. Als je als organisatie succesvoller wilt zijn, is het belangrijk om te sturen op effectief leiderschap.

Hans’ visie op leiderschap

Wat maakt een bedrijf succesvol? Het vinden van de balans tussen structuur en cultuur is één van de belangrijkste speerpunten in ieder succesvol bedrijf. Balans tussen hoofd en hart. Deze juiste balans is volgens mij de grootste uitdaging voor iedere leidinggevende en elke vorm van bestuur. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie structureel in balans is? Hoe combineer je de “harde” kant met de “zachte” kant? Het Leiderschapsprogramma van Hans Krol stelt deze vraag centraal. Diverse organisaties hebben de vruchten al geplukt van dit programma.

Als organisatie is het noodzakelijk om doelen te stellen en KPI’s te formuleren. Tegelijkertijd zijn mensen de meest waardevolle asset van een organisatie. Zonder gemotiveerde mensen zullen doelstellingen immers niet worden gerealiseerd. Leiderschap vanuit verbinding is de sleutel tot succes. Verbinding tussen de doelen van de organisatie en de talenten en kracht van zowel de leidinggevenden als van de medewerkers. Alleen de juiste balans zorgt voor optimaal resultaat.

Neem contact op met Hans Krol om een vrijblijvende afspraak te maken. Hij neemt graag de tijd voor u.